این سوالیست که حتما بارها از خود پرسیدهاید. مجموعه عوامل متعددی
از کیفیت دانه قهوه گرفته تا ابزارها و ماشینها٬ دکوراسیون٬ تهویه و موسیقی
کافه باید دست به دست هم دهند تا یک تجربه قهوهخوری بهیادماندنی را
برای شما رقم بزنند.
عطر قهوه
برو برگرد ندارد؛ در یک کافیشاپ خوب باید عطر و رایحه قهوه اولین چیزی باشد
که در بدو ورود به استقبال شما میآید. اگر به قصد نوشیدن قهوه وارد کافیشاپی
شدید و بوی هاتچیپس٬ پیازسرخکرده٬ همبرگر یا غذا استشمام کردید٬ بیمعطلی
راهتان را کج کنید و پشت سرتان را هم دیگر نگاه نکنید.
نقل است که میگویند کبابیها برای جلب مشتری آشغال گوشت و دنبه روی
آتش میریزند تا آنان که گرسنه نیستند را هم به هوس بیاندازند.
در مورد قهوه ولی این صدق نمیکند؛ قهوه اگر مرغوب باشد٬ تازه روست شده
باشد٬ درست پیش از استفاده آسیاب شود و ماشین اسپرسوساز هم سلامت
و بهقاعده باشد٬ عطر جادویی قهوه خودبهخود در فضا پخش میشود.
البته به شرط اینکه بوی هات چیپس و روغن داغ مزاحمتی برای آن درست
نکند. در ضمن یکی از دلایلی که دکوراسیون داخلی بیشتر کافیشاپها
را از چوب میسازند این است که بوی قهوه را بهخوبی در خود نگه میدارد.
اسپرسو
عیار سنجش مرغوبیت قهوه و حرفهای بودن قهوهچی یک کافیشاپ در درست
کردن اسپرسو است. یعنی اگر قرار باشد مهارت قهوهچی را تنها با یک نوع
قهوه سنجید٬ آن اسپرسوست. اسپرسو پایه اولیه بسیاری نوشیدنیهای
قهوهای دیگر نظیر آمریکانو٬ کاپوچینو٬ لاته و ماکیاتو است؛ بنابراین اگر
اسپرسوی قهوهچی لنگ بزند٬ امیدی به سایر قهوههای او نیست. اسپرسو
باید در فنجانهای ۲۰ تا ۳۰ میلیلیتری سرو شود. هرچند نوشیدن اسپرسو
نباید بیشتر از ۱ دقیقه طول بکشد٬ اما فنجان حتما باید گرم شده باشد تا در
همین مدت کوتاه هم بتواند در طی چند جرعه٬ این حجم کم از قهوه را
گرم نگه دارد.
مهمتر از همه کریمای روی اسپرسوست. رنگ کریما معمولا قهوهای روشن رو
به کرم است و بافت یکدست و یکنواختی دارد. اگر کریمای روی اسپرسوی
شما بریدهبریده یا کمرنگ و بیرمق بود٬ حتم بدانید جای مناسبی برای
نوشیدن قهوه انتخاب نکردهاید. اسپرسوی خوب آن است که تقریبا تا یک
ساعت بعد از نوشیدن٬ طعم و حال قهوه را در کام شما نگه دارد. در بعضی
کافیشاپها در کنار اسپرسو یک شات کوچک آب خوردن هم سرو میشود؛
بعضیها معتقدند که آب را باید پیش از اسپرسو نوشید تا کام را تازه و خنک کند
و طعم بهشتی قهوه بهخوبی بهدست داده شود؛ خیلیها هم میگذارند آب
را بعد از اسپرسو مینوشند و بر این باورند که فشار خون را تنظیم میکند.
علاوه بر این٬ غالبا یک بیسکوییت یا شیرینی کوچک هم در کنار اسپرسو
میگذارند تا کمی تلخی اسپرسو را بزداید.
کف کاپوچینو
اگر اهل قهوه باشید حتما پیش آمده که با کف روی کاپوچینوتان به مشکل
برخوردهاید: نمیدانید قهوهتان را باید بههم بزنید تا کف در آن حل شود؟ کف
روی فنجان یا ماگ را جدا جدا با قاشق بردارید بخورید؟ آنرا دور بریزید؟ یا چه؟
واقعیت این است که کف کاپوچینو باید بهراحتی قابل خوردن باشد؛ نگه
داشتن بیش از حد ظرف شیر زیر لوله فشار و درست کردن حجمی از شیر
پوکشده و کفدادهشده هنر نیست؛ هرچه بیشتر شیر بخار داده شود٬
حجمش بیشتر شده و کف شیر پوکتر میشود. مهم آن است که قهوهچی
بداند چقدر لازم است علمک بخار را در شیر نگه دارد تا به قدر کفایت کف کند.
قهوه ,اسپرسو ,هم ,یک ,کف ,شیر ,است که ,قهوه را ,نگه دارد ,تا یک ,کریمای روی
درباره این سایت